Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

2018


Το 2018 μας έπνιξε η προδοσία της Μακεδονίας
Μας τραυμάτισε η έναρξη της συκοφάντησής μας από τους λεγόμενους Συνέλληνες ....
_______________________________________________________________________

Manuel Litran, 15 Δεκεμβρίου 1977, Βεργίνα, ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος μπροστά από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας.




Για τον Κώστα Κατσίφα 

Δολοφονία της προσωπικότητας
(απόσπασμα από himara.gr)
Απ' την πρώτη στιγμή τα αλβανικά ΜΜΕ επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα του Κωνσταντίνου κατασκευάζοντας το προφίλ ενός ανθρώπου που αν κατέληγε δεν θα ενοχλούσε πολύ. Τα πρώτα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Όταν αυτή η εικασία απερρίφθη προσπάθησαν συντονισμένα να του αποδώσουν την ταυτότητα εξτρεμιστή, μέλους παραστρατιωτικών οργανώσεων. Αν και έχει ήδη καταρριφθεί κι αυτή η εικασία το γεγονός ότι την οικειοποιηθήκαν και στην Ελλάδα κάποιες πλευρές μας αναγκάζει εμάς που γνωρίζαμε την δράση του να δηλώσουμε απερίφραστα ότι καμία σχέση δεν είχε με κόμματα και οργανώσεις.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε την λύπη μας για όσους απ' την ελληνική πλευρά (πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ) με ευκολία υιοθετούν και αναπαράγουν διαρροές των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας, ενισχύοντας το ανθελληνικό κλίμα που διαχρονικά καλλιεργείται απ' την αλβανική πολιτική σκηνή και τα ΜΜΕ.
Όσο αποδομούνται οι παραπάνω κατηγορίες εφευρίσκονται νέες. Πραγματικά δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε στην ανεπίσημη διαρροή της ΕΛ.ΑΣ περί σύλληψής του πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 25 ετών για κατοχή ινδικής κάνναβης. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την συγκεκριμένη διαρροή την εντάσσει ξεκάθαρα στην προσπάθεια της δολοφονίας της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου. Δεδομένου ότι πρόκειται για διαρροή και δεδομένου ότι δεν γίνεται αναφορά για καταδίκη δεν υπάρχει λόγος να απαντηθεί η κατηγορία η οποία είναι ανυπόστατη και αν δεν απευθυνόταν στον νεκρό θα επέσυρε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Άκλιτον για τον Κώστα Κατσίφα


Ποτέ , κανένας θάνατος , ανίερα καταρρακώθη , όσο αυτός ο τωρινός.
Απελπισία
--Το γεγονός δεν είναι γεγονός--
--Το φονικό δεν είναι φονικό-----
Μαύρος ο κουρνιαχτός της προπαγανδισμένης σκέψης
Μαύρος σαν καρακάξα εχθρική
Κι εγώ που τα γράφω πιότερο από την ίδια την θανή,τον μηχανικό βαλσαμωμένο ιδεοληπτικό φοβούμαι.
Τελικά , μεταξύ μας όλα
Το ερώτημα είναι
"Πόση αγάπη στα στήθια σου έχεις ρε;;;
ή δεν έχεις
Απάντησε κατά μόνας"
έργο Γεώργιος Κόρδης





"Τι να σου πω Φθινόπωρο"
Κ Καρυωτάκης
Εργο:Γεώργιος Κόρδης




Χρειάζεται να κατανοήσουμε πριν μπορέσουμε να εξηγήσουμε. «Εξηγώ» σημαίνει «φτύνω μια μπουκιά». «Κατανοώ» σημαίνει την «καταπίνω». Υπάρχουν μπουκιές που τις φτύνουμε πριν τις καταπιούμε, αφού απλά τις γλεντήσουμε. Υπάρχουν μπουκιές που μπορούμε να τις χωνέψουμε, που μεταμορφώνουν το είναι μας, άλλες που απλώς τις κατεβάζουμε, κι άλλες που μάς σκοτώνουν [...] Η κατανόηση είναι μια πράξη ισχύος. Η εξήγηση είναι μια πράξη απόρριψης. ΄Ετσι η κατανόηση είναι μια ικανότητα, μια τέχνη. Κατανοώ σημαίνει, εμπεριέχω, υποκειμενοποιώ - εφόσον μιλάμε για την ικανότητα περιεκτικότητας του πνεύματος, του εγκεφάλου, που είναι τα σπλάχνα τής σκέψης
(Περί Μορφής.Σκιαγραφία μιάς μεθοδολογίας τών τεχνών,1953-1957, στα ελληνικά εκδόσεις Νησίδες, 2002). Άσκερ Γιορν.
φωτογραφία Δημήτρης Χαρισιάδης





στασίδι Ανατολής.!








Πηγή: ΑΣτάικου Ανάρτηση: ΑΣτάικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Akliton New Age Αλληλοδιαδοχές ----

~~~~14~~~~ Διαπερνώντας -μετά τον παγετό-τα δύσβατα και ακαθόριστα λόγω μεγάλου παγετού  καταπιαστήκαμε στην καταγραφή της νευρικής υφής του...