Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

2014


Όμηροι οι αγέννητοι.
Αυτό θεσμοθετήθηκε


ΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΚΑΝΕΙΣ!
Κάθε κυβέρνηση θα ήταν ευτυχής αν είχε μία αντιπολίτευση που δε μπορούσε να συσπειρώσει τους πολίτες. Κάθε κυβέρνηση θα ήταν ευτυχής αν είχε μία αντιπολίτευση που πρέσβευε το «διαμαρτύρεστε ησύχως». Η κυβέρνηση αυτή πέρασε ανενόχλητη όποιον νόμο θέλησε, έκανε όποια «μεταρρύθμιση» γούσταρε, παραβίασε το Σύνταγμα όσες φορές θέλησε. Κανέναν δε μπορεί να κατηγορήσει αυτή η κυβέρνηση ότι της στάθηκε εμπόδιο. Είχε απέναντί της μία αντιπολίτευση η οποία απλώς αιτούνταν εκλογών. Είχε απέναντί της συνδικαλιστές wannabe βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απαξίωσαν κάθε έννοια εργατικού κινήματος. Είχε απέναντί της δημόσιους υπαλλήλους που ποτέ δεν απήργησαν για να μη χάσουν το ημερομίσθιο, αλλά κι επειδή έτσι τους έμαθαν.
Είχε απέναντί της εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ποτέ δεν απήργησαν για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Είχε απέναντί της άνεργους και απολυμένους που ποτέ δεν ξεσηκώθηκαν γιατί δεν είχαν κάτι να διεκδικήσουν. Είχε απέναντί της μία Δικαιοσύνη που αν εξαιρέσουμε ότι έβγαλε παράνομες τις μειώσεις μισθών σε δικαστές και ένστολους, νομιμοποίησε όλες τις άλλες μνημονιακές αποφάσεις της κυβέρνησης.
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ (απόσπασμα)


Ολισθήματα συνεχή και απανωτά
Η επιχειρηματολογία του "ψηφίζουμε τώρα λίγο και μετά βλέπουμε"
ή "ψηφίζουμε έστω και με ενδοιασμό για να δείξουμε αντίδραση"
ΔΕΝ διαφέρει απο την αντίληψη του ραγιά που χειρονομούσε πίσω απο την πλάτη του Σουλτάνου και νόμιζε πως έκανε αντίσταση.
Αυτή η κουτοπόνηρη λογική δεν συνάδει με την Αριστερά αν θέλει να λέγεται αριστερά.
Αριστερά είναι να βγεί ευθέως και να πει την αλήθεια.Όλη.Οχι τη μισή και τη συμφωνημένη.
Κοιτάζοντας τους επικηρυγμένους σε εξόντωση στα μάτια
ΑΚΛΙΤΟΝ.






Πηγή: ΑΣτάικου Ανάρτηση: ΑΣτάικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

άκλιτον χρονολόγιον 10//5//2024

δεν θα σκοτωθούμε λόγω ήττας  αλλά από το σκοτάδι της μαύρης επικράτειας  που ορίζεται οτι  ο καθένας σώζει τον εαυτό του  αυτός που δεν θα ...