Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

..............μια πιθανότητα που έχουμε χρέος να την απαλείψουμε (2022)

Ηώ Αναγνώστου 


«Ένας πόλεμος σήμερα ή αύριο, αν οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο, δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλο στην ιστορία.
Μια πλήρους κλίμακας πυρηνική ανταλλαγή, θα διαρκέσει λιγότερο από 60 λεπτά με τα όπλα που υπάρχουν σήμερα και θα μπορούσε να εξολοθρεύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ρώσους, όπως και απίστευτους αριθμούς ανθρώπων σε άλλα μέρη.
Και όσοι θα επιζήσουν, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Χρουστσώφ στους Κινέζους κομμουνιστές, θα ζηλεύουν αυτούς που πέθαναν. Γιατί θα κληρονομήσουν έναν κόσμο τόσο κατεστραμμένο από εκρήξεις και δηλητήρια και φωτιά που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε σήμερα τη φρίκη του.
Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε τον κόσμο από τον πόλεμο. Ας χρησιμοποιήσουμε στο μάξιμουμ αυτή την ευκαιρία, και κάθε ευκαιρία, για να περιορίσουμε την ένταση, να επιβραδύνουμε τον καταστροφικό ανταγωνισμό των πυρηνικών όπλων και να ελέγξουμε την διολίσθηση του κόσμου στην τελική του εξαφάνιση». Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στις 26 Ιουλίου του 1963. Γι αυτό τον δολοφόνησαν.




Πηγή: ΑΣτάικου Ανάρτηση: ΑΣτάικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Akliton New Age Αλληλοδιαδοχές ----

~~~~14~~~~ Διαπερνώντας -μετά τον παγετό-τα δύσβατα και ακαθόριστα λόγω μεγάλου ὀγκου παγωμένης λάσπης,  καταπιαστήκαμε στην καταγραφή της ν...