Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

AKLITON Παλαιότερα Χρονολόγια



2023

Περί γυναικών ο λόγος , λόγω ισημερίας, όπου η ίση απόσταση δίνει την δυνατότητα λόγων πικρών
(και βεβαίως είναι αυστηρά προσωπικός ο σχολιασμός)
η κατά κόρον αισθητική και απασχόληση με την εξωτερική ευμορφία
με τρόπο που εμπεριέχει χαρακτηριστικά υστερίας
και δεύτερο με τρόπο όπου μας τυφλώνει για τα διαδραματιζόμενα γύρω μας ή και σε εμάς τους ίδιους, δημιουργεί την αδυναμία του οράν
τρίτον, με καλλιέργεια ματαιοδοξίας οπότε μας αφαιρεί την κύρια οδο της αυτογνωσίας
δημιουργεί εκτός πολλών άλλων , την ερωτική αδυναμία
μια και ήδη έχουμε ερωτευτεί την εικόνα μας
λαβυρινθώδης αυτοεγκλωβισμός και μόνες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε την έξοδο...μὀνο.
(απόσπασμα <Αρετές του Θηλυκού Άνθρώπου> με υπότιτλο η αυτογνωσία του ναρκισσισμού με σκοπό την κατεδάφισή του >)
άκλιτον
Χρονολόγιο μαρτυρικού 2023 , στην Φθινοπωρινή Ισημερία

_________________________________________________________________________________________



...μου κάνει εντύπωσει η εκδήλωση φανατισμού από τα ήδη εν συνὀλω καταργημένα
άρα η προσκόλληση αφορούσε ψυχικό πεδίο και ουχί λογικό

.....

.......σχολιασμοί κενοί περιεχομένου , μιά και αναφέρονται σε κάτι που έχει καταργηθεί
.......για παράδειγμα , αναφερόμαστε στην δημοκρατία ή στα δικαιώματα τη στιγμή που όλα αυτά έχουν υποστεί delete
......το κυριώτερο ειναι οτι προς το παρόν η ενωτική ουσία ενός κορμού ομοιογενούς έχει αφαιρεθεί μια και όλο αυτό συντελείται στην ενδογενή παραγωγή, που έχει αφαιρεθεί από τον φυσικό ελληνικό της χώρο
.......και σαν ελευθερωθούμε δεν θα ξέρουμε τι σημαίνει η ελεύθερη ύπαρξή μας σε σχέση με τον άλλον
το ελληνικό πρόσωπο είναι πάνω απ όλα Σχέση
η φυλακή έχει συντελεστεί και τα κλειδιά είναι κάπου στον λαβύρινθο
και στον λαβύρινθο πηγαίνει αυτός που είναι τολμηρός εκτός τόλμης και γενναίος εκτός γενναιότητας
τα χαρακτηριστικά του είναι εφιαλτικά άγνωστα για έναν άνθρωπο όπου μόνο η ψυχή του με παλμό τρικυμίας που όμως ισορροπεί , μπορεί να αναγνωρίσει
επομένως η δική μας εμψύχωση περιβάλλει αυτόν
και η εμψύχωση, δυναμικού και ενεργειακού περιεχομένου έχει ανάγκη την Γνώση--και την επαναφορά των κλασικών Γραμμάτων
και χωρίς την παιδική αθωότητα το περιεχόμενο παραμένει στατικό και σμικρύνεται
ΑΡΑ, το θέμα μας είναι πώς κυρίως οι Γυναίκες θα μεταφέρουμε , με ποιά μορφή και με ποιόν τρόπο τα άνω αιωνίως και αυτονόητα, στα Παιδιά
προς όλο αυτό η σκέψη μας και ο πνευματικός μας μόχθος
(απόσπασμα . Αρετές του Θηλυκού Ανθρώπου με υπότιτλο
η μετάδοση της Γνώσης στα παιδιά με τρόπο πρωτοποριακό και ως ανθρώπινη ΤΝ..)
άκλιτον
Χρονολόγιο 23 Σεπτεμβρίου 2023
ως ξιφίδα στην φθινοπωρινή ισημερία
----------------------------------------------
φωτό Κάπου στα Πατήσια --στην Πόλη μου δλδ
φουτουριστικά , υπ εμού

__________________________________________________________________________________



2020

"Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού"
1-----επιστήμη:
Στο μέλλον το επιλεκτικό «σβήσιμο» τραυματικών μνημών μπορεί μελλοντικά να είναι εφικτό. Αυτό υποστηρίζει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Current Biology» από νευροεπιστήμονες του Κέντρου Ιατρικής των Πανεπιστημίων Columbia και McGill.
Σύμφωνα με την έρευνα, η απενεργοποίηση των πρωτεΐνών που έχουν κωδικοποιήσει τις μνήμες στον εγκέφαλό μας, θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε μια συγκεκριμένη μνήμη καθώς ο εγκέφαλός μας δεν θα μπορεί πια να την ανακαλέσει.
Οι επιστήμονες διεξήγαγαν το πείραμα σε ένα δίσκο Petri, προκαλώντας σοκ στο νευρικό κύκλωμα ενός γυμνοσάλιαγκα που χρησιμοποιείται συχνά στην έρευνα λόγω του σχετικά απλού νευρικού του συστήματος. Διαπίστωσαν ότι τόσο οι συσχετιζόμενες όσο και οι μη-συσχετιζόμενες αναμνήσεις συνυπάρχουν ξεχωριστά στον ίδιο νευρώνα και ότι θα μπορούσαν να διαγραφούν επιλεκτικά μέσω της διασπάσεως του ΡΚΜ.
Θεωρητικά, θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα φάρμακο ή μια θεραπεία που θα επέτρεπε την επιλεκτική διαγραφή μνήμης στους ανθρώπους.
ΣΗΜ Επιστήμη χωρίς την ηθική είναι επιστήμη;;
2--------σινεμά
Ο Τζόελ και η Κλέμενταϊν γνωρίζονται στο τραίνο και παρ' όλο που είναι δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, ερωτεύονται. Στην αρχή δε συνειδητοποιούν ότι τη μέρα που συναντήθηκαν, ο Τζόελ και η Κλέμενταϊν είναι στην ουσία πρώην εραστές, που τώρα είναι χωρισμένοι, αφού ήταν δύο χρόνια μαζί. Μετά από έναν άσχημο τσακωμό, η Κλέμενταϊν πήγε σε μια κλινική στη Νέα Υόρκη όπου με μία ειδική μέθοδο θα της σβήσουν όλες τις αναμνήσεις με τον Τζόελ. Όταν ο Τζόελ το ανακάλυψε, αποφάσισε να κάνει και αυτός το ίδιο.
Το περισσότερο μέρος της ταινίας λαμβάνει χώρο στο μυαλό του Τζόελ όσο αυτός κοιμάται. Καθώς οι αναμνήσεις του διαγράφονται, βρίσκει τον εαυτό του να τις ξαναζεί. Έτσι βλέπει τις ευτυχισμένες στιγμές της σχέσης του με την Κλέμενταϊν και παλεύει να διατηρήσει έστω και τη μικρότερη ανάμνηση από τη σχέση τους. Παρ' όλες τις προσπάθειές του, οι αναμνήσεις του σιγά σιγά διαγράφονται.
Κατά τη διάρκεια διαγραφής της μνήμης του Τζόελ, οι υπάλληλοι της κλινικής έχουν ο καθένας τη δική τους ιστορία. Ο Πάτρικ, ένας τεχνικός, έχει σχέση με την Κλέμενταϊν και αντιγράφει τις κινήσεις του Τζόελ για να τη σαγηνεύσει. Η Μαίρη, η ρεσεψιονίστ, είχε σχέση με το Δόκτωρ Χάουαρντ Μιέρζβιακ, τον παντρεμένο γιατρό και διευθυντή της κλινικής. Η Μαίρη όμως δε θυμάται ότι συμφώνησε να διαγράψει τη σχέση αυτή από το μυαλό της, παρά μόνο όταν το ανακάλυψε η σύζυγος του γιατρού. Όταν η Μαίρη μαθαίνει όλη την αλήθεια, κλέβει τα αρχεία της κλινικής και τα στέλνει σε όλους τους πελάτες.
Ο Τζόελ και η Κλέμενταϊν λαμβάνουν τα αρχεία της κλινικής, λίγο μετά που ξανά γνωρίστηκαν αφού είχαν διαγράψει τις αναμνήσεις τους. Στην αρχή σοκάρονται, καθώς δε θυμούνται τίποτα. Ο Τζόελ προσπαθεί να πείσει την Κλέμενταϊν ότι μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν, αλλά η Κλέμενταϊν φοβάται ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη. Ο Τζόελ το δέχεται και τελικά αποφασίζουν να είναι και πάλι μαζί.
ΣΗΜ αγάπες μου συνάψεις νευρώνες και σύνδεσμοί είναι για πέταμα
τι να τα κάνεις όλα αυτά χωρίς μια λαμπερή καρδιά
το ζεύγος σε ετοιμόρροπο θραύσμα πάντα αλλά η στήριξη είναι ο έρωτας και η καρδιά

_______________________________________________________________________________________________________



ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
1821-1828
ΦΩΤΑΚΟΣ (ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ)
Κωδ. Πολιτείας: 3370-0341
Χρυσανθόπουλος, Φώτιος ή Φωτάκος (1798-1878). Αγωνιστής του 1821, υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη και απομνημονευματογράφος. Ο πατέρας του ήταν ο ιερέας παπα-Γιαννάκης, γι' αυτό και τα αδέρφια του ονομάστηκαν Παπαγιαννακόπουλοι. Γεννήθηκε στα Μαγούλιανα Γορτυνίας. Την εποχή που η Φιλική Εταιρεία δυνάμωνε, βρίσκεται στην Ρωσία ως εμποροϋπάλληλος. Μυείται στην Εταιρεία και μεταβαίνει στα Λαγκάδια Γορτυνίας για να συναντήσει τον Κανέλλον Δεληγιάννην. Στο ξέσπασμα της Επανάστασης, βρίσκεται έξω από την Τρίπολη με τον Δεληγιάννη. Ο Κολοκοτρώνης τον ονομάζει πρώτο καπετάνιο του λόχου που πρωτοΐδρυσε στο χωριό Πιάνα της Τρίπολης. Στα χρόνια του Καποδίστρια ήταν ταγματάρχης και στην εποχή του Όθωνα διορίστηκε δασάρχης. Τα Απομνημονεύματά του αποτελούν πολύτιμη ιστορική πηγή, γιατί ως υπασπιστής του Κολοκοτρώνη είχε την δυνατότητα να γνωρίζει πρόσωπα και γεγονότα. Έγραφε επίσης τον Βίο του Παπαφλέσσα και τους Βίους Πελλοπονησίων ανδρών

___________________________________________________________________________

2023

Οργανωμένα και συνειδητά μας βάζουν αλυσίδες. Είναι δύσκολο να είσαι Άντρας στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Οι εκλογές του Ιουνίου του 2023, σηματοδοτούν το έναυσμα για το σβήσιμο του Ελληνικού λαού απο τα πρακτέα της Ιστορίας και του αρχέγονου πολιτισμού.
Είναι η απαρχή του τέλους της αγέρωχης ζωής και στάσης, του Άνδρα και της Γυναίκας.
Για τα έν' Ελλάδι κόμματα, τα παγκόσμια προβλήματα μένουν κρυφά, ενώ φανερά και απαιτητά, είναι: η επιβολή ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ, της μασσωνικής ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ και της πολυπολιτισμικής μίξης, το ''μπέρδεμα'' αίματος και πολιτισμού Ελλήνων και αλλοφύλων, δηλαδή η μίξη χριστιανών και ισλαμιστών.
Οποιαδήποτε ''διαφορετική'' φωνή, πρέπει να κατασιγαστεί, να ''λερωθεί'' να λασπωθεί, με όρους όπως ''φασίστας'' ''ψεκασμένος'' ''χριστιανοταλιμπάν'' ''οπισθοδρομικός''.
Ειδικά η ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ, ενέχει τρομακτικό κίνδυνο, είναι σχέδιο πολύ παλιό, βγαλμένο απο τα σπλάγχνα του αποκρυφισμού.
.............................................
Το να περπατάς αμέριμνος, αγέρωχος, φορώντας ωραία ρούχα, να φοράς μιά ακριβή κολώνια, να κρατάς ένα τσιγάρο στο χέρι, να φλερτάρεις μια όμορφη γυναίκα, ή να περπατάς μαζί της χέρι-χέρι, ενοχλεί.
Το να ονειρεύεσαι, απαγορεύεται.
Το ερωτικό σμίξιμο ενός ζευγαριού, άνδρα και γυναίκας, είναι πλέον out of the question.
Πρέπει να ζείς με σκυμμένο κεφάλι, μάζα όλοι το ίδιο, ίδια πρόσωπα ίδια ρούχα, λευκοί μαύροι ένα πράγμα, επιδόματα πείνας, εύκολα χειραγωγήσιμοι, καθόλου όνειρα, καμμιά απόδραση, πλαστικά φέρετρα, πλαστικά όνειρα, πλαστικά χάδια.
Είναι δύσκολο να είσαι Άντρας στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Να ξεχάσεις ότι υπήρξαν διαχρονικά θυληκά σαν την Jane Seymour, την Vivien Leigh με το διαπεραστικό βλέμμα, την Veronica Lake, την Μπριζίτ Μπαρντό, την Audrey Hepburn ή την Adriana Benetti. Την Σοφία Λώρεν, ή τα εκπληκτικά μάτια της Τζένης Καρέζη. Τον ''αντρίκιο'' ετσιθελικό έρωτα της Ζωής Λάσκαρη.
.................................
Σου επιβάλουν πρότυπα, ''βλέπε και μην αγγίζεις'' σαν την αποκρυφίστρια Rihanna, αφού σύμφωνα με μια ομάδα θρησκευτικών οργανώσεων στην Σενεγάλη, η τραγουδίστρια προωθεί την ομοφυλοφιλία σε συνεργασία με τους Ελευθεροτέκτονες.
Σε αυτές τις εκλογές, δεν ψηφίζεις πολιτικούς και κόμματα, ψηφίζεις για το ποιός χειρούργος είναι καταλληλότερος για να σου κάνει λοβοτομή.
Ψηφίζεις για να ξεπουληθεί το Αιγαίο και ο πλούτος του, για να δεχτείς το Ψηφιακό Ξεπούλημα της Ψυχής σου, για να σε κυβερνά το οργανωμένο έγκλημα κρατικό και μή, για να σου επιβάλουν την άποψή τους οι gay, για να μπεί πλέον η ''πολυπόθητη μπότα πάνω στο πρόσωπό σου'' όταν εσύ είσαι αιωνίως ξαπλωμένος, νομίζοντας ότι μισθός και σύνταξη είναι εξασφαλισμένοι.
Ποιός ξέρει, ίσως ''αύριο'', μετά τις εκλογές, το άγαλμα του Γέρου του Μωριά στην παλιά βουλή, θα αλλάξει στάση, το δάχτυλο του Κολοκοτρώνη δεν θα δείχνει πλέον τον δρόμο στην Νίκη, στην Ελευθερία, στην Αγέρωχη Στάση, αλλά θα δείχνει τον εαυτό του σαν να λέει: ''Σάς τα'λεγα και δεν μ'ακούσατε''.
Προσωπικός σχολιάσμός...ως αφιέρωση στην Τροπολιτζά και το Βαλτέτσι
όπου οι αγώνες επετεύχθηκαν
από αγέρωχους Ανδρες και Γυναίκες




Πηγή: ΑΣτάικου Ανάρτηση: ΑΣτάικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AKLITON Χρονολόγια 30//9//2024

οψέ αρξάμενον  όψιμοι καρποί  τελευταίοι μιας καλής σοδιάς  εχετε γευτεί τα όψιμα σταφύλια;;  αν ναι, θα έχετε διακρίνει οτι και το χρώμα αλ...