Συμφωνία – «εφιάλτης» 50 χωρών για την ιδιωτικοποίηση του νερού, της υγείας και της εκπαίδευσης! (σημ. TISA)
2016
--------------------------Οι ¨Ελληνες δεν το ξέρουν, αλλά κινδυνεύουν πλέον κρίσιμα, ακόμα και να 'πεθάνουν στον ύπνο τους'. Τόσο σοβαρή και μη αναστρεπτή είναι η κατάσταση σήμερα......
Bye Bye λοιπόν και δημοκρατία και αζιλακόδασος και περιβάλλον, αλλά και τουρισμός αφού μετατρεπουν σε βαρέος τύπου Βιομηχανικά Τοπία τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Οι ¨Ελληνες δεν το ξέρουν, αλλά κινδυνεύουν πλέον κρίσιμα, ακόμα και να 'πεθάνουν στον ύπνο τους'. Τόσο σοβαρή και μη αναστρεπτή είναι η κατάσταση σήμερα......
Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά πλέον πιστεύω ότι όσοι Έλληνες μπορέσουν και επιζήσουν τις κακουχιες που έφεραν άμεσα με την βολεμένη ψήφο τους, ή έμμεσα, με τον διαρκή ύπνο ή και μουγγαμάρα τους, ίσως θυμηθούν τελικά και να............... 'ξυπνήσουν'.
Τότε θα αντικρύσσουν στα μάτια την νέα μόνιμη πραγματικότητα: ένας ολόκληρος λαός χωρίς εργασία ή ελπίδα για εργασία, χωρίς χρήματα στους λογαριασμούς τους, χωρίς ιδιωτική και κρατική περιουσία, άρρωστοι έξω από τα νοσοκομεία και συνάμα χρεωμένοι με φτιαχτά χρέη και 'φέσια μέχρι τον λαιμό', πλειστηριασμένοι και κατατρεγμένοι από κράτος, εφορίες και τράπεζες, υποσιτισμένοι και πεινασμένοι αυτοί και τα παιδιά τους, ξένοι πια σε μια βαριά κακοποιημένη χώρα, που κάποτε τα βιβλία έγραφαν ότι τους ανήκε....
Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός-
2013
ΑΖΙΛΑΚΟΔΑΣΟΣ ΣΕΛΕΝΑΣ
(από κινητοποίηση τον Μάρτιο το 2013)
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΖΙΛΑΚΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΕΝΑ
Στα Λασηθιώτικα βουνά, στην κορφή της Σελένας, σας καλούμε ν’ ανεβείτε μαζί μας στις 24 Μαρτίου 2013.Εκεί, όπου απλώνεται το σπάνιας ομορφιάς και μοναδικής βιοποικιλότητας Αζιλακόδασος, σχεδιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τόνοι μπετόν θα πέσουν μέσα σε παρθένα φύση για να κατασκευαστούν δύο γιγάντιες δεξαμενές εμβαδού 51 στρέμματα η μία και 57,5 στρέμματα η άλλη, χωρητικότητας 1.200.000! κ.μ. η κάθε μια, που θα χρησιμεύσουν ως σύστημα αντλησιοταμίευσης του υβριδικού. Οι δεξαμενές θα συνδέονται με επιφανειακό χαλύβδινο αγωγό διαμέτρου 2,4 μ. και μήκους 2,7 χιλιομέτρων. Προσθέστε και τους δρόμους πολλών χιλιομέτρων και τα λοιπά συνωδά έργα και θα ‘χετε μια εικόνα για την καταστροφή που σχεδιάζεται.
Επιπλέον σε μικρή απόσταση, στου Φονιά το Δέτη, προγραμματίζεται ένα ακόμα υβριδικό με δυο δεξαμενές χωρητικότητας 350.000 κ.μ. η κάθε μια, αλλά και 5 αιολικοί σταθμοί στα γύρω βουνά με 30 συνολικά ανεμογεννήτριες.
Εμείς δε θα το επιτρέψουμε αυτό! Τα βουνά μας είναι κομμάτι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, είναι στοιχείο της ίδιας της ύπαρξής μας.
Ελάτε μαζί μας για να φωνάξουμε απ’ την κορφή της Σελένας ένα βροντερό όχι σ’ όσους σχεδιάζουν να τα ισοπεδώσουν και να οικειοποιηθούν τη γη μας και τα νερά μας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ
Επιτροπή αγώνα Βραχασίου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ
(Μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ)
2014
------------------------------
ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ø Δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης, η καθεμιά για 1.200.000 κυβ. μ. νερού, σε δασικές περιοχές που φιλοξενούν το Αζιλακόδασος -ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς και το μοναδικό στην Κρήτη- με αγωγό διασύνδεσης διαμέτρου 2,4 μ. και μήκους 2,7 χλμ. να κρέμεται πάνω από την τουριστική περιοχή των Μαλλίων και
Αυτό είναι το νέο εγχείρημα του success story της υποτιθέμενης ανάπτυξης, που εγκρίθηκε ....περιβαλλοντικά από το ΥΠΕΚΑ!
2014
ΤΑΙΠΕΔ
Ιστορικό
Η πρώτη δημόσια αναφορά στην αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων από ιδιώτες έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 από τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας («Τρόικα»). Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2011, ιδρύεται το ΤΑΙΠΕΔ με τον Νόμο 3986/1.7.2011 (ΦΕΚ 152 Α’) «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής», δηλαδή τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής για την Ελλάδα. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει τη νομική μορφή Α.Ε. (ανώνυμης εταιρείας), με μοναδικούς μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και μια ΔΕΚΟ ιδιωτικού δικαίου. Η διάρκεια εργασιών του προσδιορίζεται στα 6 έτη και μπορεί να παραταθεί μόνο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Η αντίφαση της εμπορικής ανάπτυξης των εκτάσεων του ΤΑΙΠΕΔ είναι ακριβώς αυτή: ότι ακόμη και το (καταστρεπτικό) μοντέλο του μαζικού τουρισμού θα αποτύχει εάν το φυσικό περιβάλλον καταστραφεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου